Moara de cereale Sana ANTRACIT

Evaluarea noastra:

Sana Grain Mill are un motor de 360 watt care macina perfect 100 de grame de graunte pe minut. Palnia de alimentare poate primi odata 850 g de cereale, suficiente pentru a pregati o paine de 1 kg. Camera de macinare poate fi deschisa fara instrumente. Permite macinarea tuturor tipurilor de cereale, cum ar fi graul, secara, orzul, hrisca, meiul, orezul, porumbul, amarantul și alacul (graul spelta), fara separarea oricareia dintre componentele valoroase: vitamine, minerale si fibre. Gradul de finete poate fi ajustat prin rotirea palniei. Semintele trebuie sa fie curate fara urme de pietricele sau pamant. Recomandam uscarea completa a cerealelor inainte de macinare. Puteti sa macinati chiar si boabe uleioase cum ar fi ovaz si soia. Puteti de asemenea macina sare gema sau de mare, condimente, legume uscate, ciuperci uscate sau cafea (boabele sa fie perfect uscate). Evitati macinarea semintelor oleaginoase cum ar fi inul, canepa, dovleacul, floarea soarelui, susan sau mac. Din aceste seminte se obtine ulei, mai rar faina. Daca sunteti interesati de o presa de ulei pentru aceste seminte, pentru uz casnic, puteti vizita www.eujuicers.ro. Pulpa ramasa dupa ce s-a extras uleiul din ea poate fi rasnita in blender sau rasnita de cafea pentru a obtine faina.

Caracteristici:

  • Capacitate de macinare fina: 100g/min
  • Capacitate incarcare in palnia de alimentare: 850 g
  • Diametrul pietrei de macinare: 85 mm
  • Putere motor: 360W
  • Tensiune: 220 - 230V
  • Nivel de zgomot: cca. 70 dB
  • Greutate: 8.0 kg
  • Inaltimea palniei de alimentare: 120 mm
  • Dimensiuni in mm (H / W / D): 340/170/170
  • Garantie: 12 ani

Evaluarea Clientului

Proaspatmacinat.ro
Buna ziua, deferenta intre cele 2 modele este data doar de culoare.
Anca Simon
Va rog sa imi spuneti diferenta intre cele 2 mori electrice de pe site
Multumesc
Anca Simon

Evaluarea ta

Mlýnek na obilí Sana - antracit

Moara de cereale "Sana"

Puteti macina cu ea:

grau, secara, orz, hrisca, mei, amarant, alac, porumb, orez.

Nu este potrivita pentru:

seminte oleaginoase si ingrediente umede

Semintele trebuie sa fie curate fara urme de pietricele sau pamant. Recomandam uscarea completa a cerealelor inainte de macinare.

KoMo



Evaluarea producatorului:

Moara de cereale Sana, are pietrele foarte rezistente, compuse dintr-un amestec de ceramica si corindon (duritate 9 pe locul doi dupa diamant pe scara Mohs). Materialele sunt combinate la temperaturi ridicate intr-un cuptor. Combinatia lor este practic indestructibila, nu necesita intretinere sau ascutire, materialele sunt igienice, antiseptice si nu se vor deteriora, chiar si dupa ani de utilizare. Pentru a schimba granulatia de macinare, utilizatorul pur si simplu roteste palnia de alimentare intr-un sens sau in celalalt. Motoarele electrice special dezvoltate ofera suficient de mare putere si nu sunt zgomotoase. Lemnul pentru moara provine din paduri gestionate in conformitate cu protejarea mediului si impaduriri sustenabile si este protejat cu uleiuri vegetale organice. Numai cel mai bun lemn de fag, atent selectat, este folosit pentru a produce fiecare dintre mori.

Si ceea ce este cel mai important, morile produc cea mai buna faina de cereale fara supraincalzire. Prin mentinerea unei temperaturi scazute in timpul procesului de macinare pot fi protejate enzimele, uleiurile aromatice si vitaminele. Pentru a garanta standardele inalte de calitate, morile Sana vin cu 12 ani garantie, sunt asamblate manual in Germania si Austria, si testate fiecare in parte inainte de livrare.

In curand

339,- euro
Adauga in cos
 
Cos
Cosul de cumparaturi este gol

Faina integrala zilnic proaspata, numai cu morile Sana

Painea, in mod traditional, se face din faina de grau clasificata dupa gradul de macinare in faina alba 000 (sau “trei nule”) cu un continut scazut de proteine (sub 10%) si mergand pana la faina integrala 1750. Faina potrivita pentru paine este 650 (12 – 14% proteine). Din pacate painea “comerciala” este plina de aditivi, agenti de crestere, stabilizatori si afanatori, adaugati inca de la macinare pentru ca faina sa reziste mai mult timp. Mai mult, painea neagra din comert este realizata din faina alba colorata cu malt. Astazi este practic imposibil sa stim ce fel de paine mancam, eticheta cu informatii despre ingrediente dificil de citit si poate fi surprinzatoare – ex: emulgator (esteri mono şi diglicerici ai acidului diacetil tartric), antioxidant (acid ascorbic), conservant (propionat de calciu), etc. Aproape nimeni nu mai stie sa faca o paine traditionala, cu gust dar si sanatoasa.

Prin urmare ar trebui sa ne-o facem fiecare dintre noi la noi acasa. Pe de alta parte cine are destul timp sa petreaca in bucatarie pentru a trece prin procedee laborioase si a produce paine odata la doua zile? Din fericire, tehnica este in avantajul nostru. Puteti acum sa va pregatiti faina integrala in cantitatea dorita la morile cu pietre Sana si va puteti coace painea in cele mai moderne cuptoare de paine Sana, singurele cu tavile din inox si cu programare in functie de ce doriti.